Home

Atelier Albo werd 20 jaar geleden opgericht door Steven Sneyers.
 
Hij begon zijn muzikale loopbaan aan de, toen nog, “Muziekschool” van Meise in ‘79 waar hij afsloot met het behalen van de “Regeringsmedaille” met grote onderscheiding in ‘86.
Aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel behaalde hij naast eerste prijzen notenleer, hobo, kamermuziek en Engelse hoorn in ‘93 het Hoger Diploma hobo bij Paul Dombrecht.
Tezelfdertijd studeerde hij aan het “Rotterdams Muziekconservatorium” bij Emmanuel Abbühl voor zijn diploma Uitvoerend Musicus.
Aan de “Hogeschool Antwerpen Departement Muziek” sloot hij in ’96 zijn studies af met het behalen van Meestergraden Hobo bij Joris Van den Hauwe, en Kamermuziek.
Als hoboïst heeft hij meegewerkt aan produkties van o.a. het voormalig I Fiamminghi, het
Nationaal Orkest van België, het Koninklijk Ballet van Vlaanderen etc.
Hij geeft momenteel les aan de akademies van Meise, St-Truiden, Gentbrugge en Lennik.
Als vast lid van o.a. Ensemble Triebensee, het Verdun-Trio en Ensemble Quartz en als freelance musicus blijft hij nauw betrokken bij het aktieve muziekleven.
Parallel met zijn carrière als musicus-docent specialiseert hij zich sinds ’92 als hobo-luthier, en hij volgde oa. een opleiding tot meester hobo-hersteller bij "Maison Rigoutat" te Parijs.
Onder zijn klanten rekent hij, naast talloze amateurs, ook de top van de nationale hoboïsten, zoals Joris Van den Hauwe, Piet Van Bockstael, Thierry Cammaert, Karel Schoofs, Luc Nielandt en vele anderen.
Sinds 2005 is Steven Sneyers ook officieel verdeler van Marigaux en Loreé, sinds 2007 is hij hoofdverdeler van Howarth of London.
In 2020 werd Atelier Albo, na de overname van Rigoutat door Buffet Crampon, gepriviligieerd verdeler voor Rigoutat en Buffet Crampon in België.